Over mij

Mijn drijfveren en wensen:

 • Een toevoeging zijn aan het een beetje mooier en vriendelijker maken van de wereld
 • Mensen inspireren
 • Mijn verleden als ervaring inzetten om een ander een ‘kortere’ route te gunnen
 • ‘Als ik het kan, kan jij het ook!’

Mijn kracht:

 • Vriendelijk naar je zelf leren kijken
 • Jou je eigen kracht laten zien/voelen/ervaren
 • Enthousiasme en gedrevenheid
 • Ervaringsdeskundige op veel gebieden
 • Met hart en ziel
 • Nog steeds een echte Grunningse zonder poeha

Start levenspad
Mijn naam is Margreet Zant en ik ben geboren in december 1978 in een klein dorpje boven in Groningen. Ondanks heel veel mooie, goede en fijne dingen die ik ook heb meegekregen, heb ik mijn jeugd niet geheel als rooskleurig ervaren. Kort gezegd heb ik het als kind niet altijd even makkelijk gehad. Veelal voelde ik mij niet gekend, onbelangrijk en eenzaam. Onze hond was mijn grootste vriend. Wel bleef ik de levenslust en vechtlust houden die in mij zat. Ik ging flink in tegen alles wat ik als oneerlijk voelde.

Pesten en eetverslaving
Toen daar in klas 3 van de middelbare school de onveiligheid van structureel pesten (2,5 jaar lang, 5 dagen per week, 300 dagen per jaar) in de vorm van treiteren, uitschelden, buitensluiten, bedreigen en slaan bij kwam, heb ik eigenlijk (bijna) alles verloren wat er in mij zat. Overlevingsstrategieën die zijn ontstaan: groot houden, doorgaan, volledig naar binnen gekeerd zijn en doen alsof ik niets voel. Ik heb mijn hart afgesloten en bevroren. Om overeind te blijven en om de pijn van het pesten en mij kapot maken maar niet te voelen, ging ik heel hard leren en ben ik vreselijk veel gaan eten (boulimia nervosa vanaf mijn 15e; in totaal 9 jaar lang boulimia en nog 9 jaar ‘eetgestoord’). Volledig afgestompt, meer dood dan levend, en af en toe het liefst uit het leven gestapt. Mijn ouders wisten van niets. De schoonmaker op school, 2 vriendinnen uit een andere klas en onze hond zijn mijn redding geweest.

Doorgaan, stoer doen, wiet en alcohol & óók mooie herinneringen!
Toch: middelbare school afgerond, HEAO en CIOS in de pocket en een goeie baan gekregen bij de NV Nederlandse Gasunie. Ogenschijnlijk en op papier ging het allemaal heel goed met mij. Maar alles ging in een ‘sterk zijn’ modus. Ergens rond mijn 24e heb ik mij een houding aangemeten van ‘niemand doet mij wat’ met een grote mond en opgeheven hoofd. Ik kwam over als een harde tante, een stoere meid, iemand die nergens bang voor is. Zo verborg ik mijn gekwetste ik en werd het verdriet – waarvan ik het bestaan niet meer wist – van binnen beschermd.
Om nog iets van leven te voelen ben ik vanaf 2006 mijn grenzen gaan opzoeken met circuit rijden op de motor (TT Assen, Oschersleben, Misano, 8e van Europa dames klasse in 2008 (jaja!)). Na drie geweldige en ook zenuwslopende jaren heb ik het racen ingeruild voor reizen op de motor: o.a. in mijn eentje ver Rusland in (Noordkaap, Moermansk, Sint-Petersburg, de Baltische staten), de stilte, het niets, daar waar niemand je pijn doet realiseerde ik mij achteraf. En naar Mongolië in 2011, het land van de Sjamanen. Deze reis vanaf Midlaren, weer door het prachtige Rusland, en nu ook door Oekraïne en 3000 km Kazachstan. Wat een ervaringen. Fantastische herinneringen! En gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂 Een tijd die ik niet had willen missen.

Om de spanning in mijn lichaam en mentaal, opgelopen van kinds en tiener af aan tot nu, te onderdrukken ben ik naast het motorrijden vanaf 2006 ook gaan blowen (bijna dagelijks), roken en vanaf mijn 30e tevens flink gaan drinken.

Kantelpunt 1 ☀
In 2012 kwam het eerste kantelpunt. Ik ben de NLP Practitioner gaan doen (bij NTI NLP). Een openbaring. En een enorme sprong voorwaarts, in alles. En na 9 jaren actief en zwaar boulimia en 9 jaren een zeer aanwezige obsessie met eten was na 1 interventie mijn hele eetverslaving weg! Niet te beschrijven wat een bevrijding dat dat was.

Kantelpunt 2 ☀
Twee jaar later, na 7 jaren blowen en 4 jaren alcoholverslaving ben ik in 2014, kort na mijn NLP Master, cold turkey gestopt met beide. En, als alle bescherming wegvalt heeft (oud) verdriet en pijn ruim baan om naar buiten te komen. En dat kwam het. Geholpen door een voorval van buitenaf (achteraf een geschenk uit de hemel), ben ik tot de grond toe afgebroken. Het heeft niet veel gescheeld of de munt was op zijn andere kant gevallen. En, dat deed hij gelukkig niet 🙏 Twee jaren heb ik in de ziektewet gezeten + 1 jaar ww: zwaar overspannen, 3 maanden niet naar buiten geweest, in een zwarte diepe put. Voordeel van onder in de put zitten?: er is maar 1 weg en die is omhoog. Heel langzaamaan ben ik naar boven gestrompeld. Twee stappen vooruit en weer 1 terug.

Vooruit met NLP, Familieopstellingen en Kundalini Yoga
Om het proces van herstel te versnellen en in een korte tijd innerlijke processen bij langs te kunnen, ben ik verschillende opleidingen gaan volgen:

 • Spirituele Psychologie, ISSP, Inge Stevenson
 • NLP Coach, NTI NLP, Marieke Soutberg en Helma de Goede
 • Familieopstellingen & Rituelen, Harrie de Kruijff en Marycke de Groot
 • Kundalini Yoga Teacher Training, Gurumarka Singh
 • Yin Yoga Teacher Training, José de Groot

Tijdens het lezen van het boek ‘Over de werking van Yoga’ op mijn pad (zie ook onder workshops), werd ik naar binnen gezogen in de wereld van Yoga. Na een flink aantal Kundalini Yoga en Yin Yoga lessen van mijn 2 grote leermeesters Peter Wierenga en Lilian Huizingh, heb ik mij aangemeld voor de Kundalini Yoga Teacher Training van Gurumarka Khalsa en Yogalifestyle Studio Amsterdam. En al bij het eerste weekend van de opleiding wist ik het: dit is wat ik ga doen, dit is wat ik ben: Teacher 

Intussen ben ik gecertificeerd Kundalini Yoga Level 1 docent, gecertificeerd Yin Yoga docent en gecertificeerd begeleider Familieopstellingen.

Terug naar wie ik werkelijk ben
Na bijna 25 jaar op een soort zijspoor van mijn eigenlijke pad, doe ik nu eindelijk waar mijn hart ligt en waar ik goed in ben: mijn essentie leven zodat ik ten volle ten dienste kan staan aan de wereld en aan hen die dichter bij zichzelf willen komen, meer energie wensen of juist meer rust, meer in hun kracht willen staan en/of hun grenzen willen leren voelen en al wat niet nog meer.

Dankbaarheid 🙏
Dankbaar voor het contact met mijn ouders, broer en z’n kids, dankbaar voor de vriendschappen in mijn leven, dankbaar voor alle ondersteuning die ik heb mogen ontvangen, dankbaar voor alle mooie herinneringen die er zijn. Nu is het tijd om het door te geven.

Lieve groet 💖 Margreet

Ps: meer informatie over de opleidingen die ik heb gevolgd en over mijn werkzame verleden kun je vinden op Linked-in.