Yoga op ’t Wad

In de zomer van 2022 zal er een aantal heel speciale lessen worden verzorgd, en wel op het Wad!
Op een zandplaat midden in de Waddenzee zullen we ons yogamatje uitrollen om een heerlijke set Kundalini Yoga te beoefenen.

Een unieke ervaring met water rondom, prachtige luchten, stilte, verbinding, genieten.

De voormalige Reddingsboot Drs. Louwes met haar bemanning zal ons naar de zandbank brengen. De mogelijkheid om na de Yoga nog even een heerlijke duik te nemen is uiteraard aanwezig!

Yoga

De Yoga vorm die wordt gegeven is Kundalini Yoga. Het mooie aan Kundalini Yoga is: iedereen kan mee doen! Want je doet de oefeningen namelijk op je eigen tempo en binnen je eigen fysieke mogelijkheden. Het is een afwisselende les met (een beetje) inspanning, ontspanning en een meditatie.

Kundalini Yoga werkt op je bewustzijn, het haalt je naar binnen en het vergroot je intuïtie. En als bonus is het ook nog eens goed voor je lijf 🙃

Het zijn hele simpele oefeningen, met grote impact.

De tocht

We stappen op in de buitenhaven van Lauwersoog alwaar de voormalige Reddingsboot Drs. Louwes op ons wacht. Arnold Zuidema is onze schipper en hij zal zorgdragen voor een leuke, veilige en ook zeker ook gezellige overtocht.

De tocht duurt 30-45 minuten, afhankelijk van wind en stroming (eb/vloed).
Onderweg kun je al genieten van het Wad: de ruimte, de vergezichten, vogels, en wie weet ook zeehonden!

Onze boot, de onzinkbare Drs. Louwes heeft 35 jaren dienstgedaan als Reddingsboot van de KNRM in Zandvoort. Vele levens zijn met deze boot gered! De boot is niet al te groot en dicht op het water, waardoor de beleving nog intenser en puurder is!

Data 2022

Wegens privé omstandigheden is het nog onzeker of dit jaar Yoga op ’t Wad doorgang vindt…
Meld je alsnog wel graag aan, als je interesse hebt! We doen er alles aan, dat het doorgaat!

De exacte tijd van vertrek wordt een aantal dagen van de voren bepaald, want we zijn afhankelijk van de werkelijke verwacht getij (hoogte waterstand), die kan afwijken van het astronomisch getij.

* We hebben te maken met het weer.  Is het zaterdags heel slecht weer (dichte mist, stromende regen of te harde wind) dan wordt de dag naar de zondag verschoven. De schipper bepaalt of er kan worden gevaren.

** De maandag in augustus klinkt misschien een beetje vroeg 🙃 De zon gaat die dag op om 6:49 dus wat is er mooier!
Je kunt er een leuk lang weekend van maken! Met bijvoorbeeld een voorovernachting in Lauwersoog op de camping, op een camperplek, in een b&b of via vrienden op de fiets (€20 per nacht + €8 per jaar).
Bijvoorbeeld: https://voordelig-overnachten.nl/overnachting/groningen/lauwersoog/lauwersmeerplezier/)

Mocht het weer die maandag bar en boos zijn (dichte mist, stromende regen of te harde wind), gaan we in de herkansing ’s middags 4 of 5 september. De schipper bepaalt of er kan worden gevaren.

Uitwisseling

De uitwisseling voor het arrangement is €50,- p.p. Dit is inclusief vaartocht, thee + kleine versnapering en een yogales op het wad.

Nodig om mee te nemen: Yogamat, handdoek, warme (winddichte) kleding, evt. oude gympen/waterschoenen, zonnebrand, thermosmok voor thee, bidon water. Naar behoefte kun je natuurlijk een broodje of iets anders te eten meenemen.

Wil je graag mee? Geef je alvast op, want vol = vol. Het wordt een super leuke ervaring!

Voor meer informatie en aanmelding:  info@margreetzant.nl of via 06-57402827.

Tot op de mat op ’t Wad!

Lieve groet, Margreet